Як вимкнути мій фотопотік, бібліотека фотографій iCloud, не втрачаючи медіа

Apple має кілька методів для обміну або зберігання зображень через хмару. Це, звичайно, корисний спосіб зберігати постійні копії медіа де-небудь, крім вашого пристрою.

Але що трапиться, якщо ви вимкнете або вимкнете одну з цих функцій - чи видаляються ваші фотографії? Коротка відповідь: можливо, ні, але слід пам’ятати декілька речей.

Ось що вам потрібно знати про вимкнення обміну фотографіями iCloud, My Photo Stream та бібліотеки фотографій iCloud без жодних ваших фотографій чи відеозаписів, які не зникнуть у забутті.

Обмін фотографіями iCloud

iCloud Photo Sharing - це зручний спосіб легко ділитися фотографіями та відео з іншими людьми.

Ви можете створити спільний фотоальбом та запросити інших людей, які можуть переглядати та потенційно редагувати цей альбом. Технічно це не хмарний сервіс зберігання даних, але він працює подібним чином.

ПОВ'ЯЗАНІ:

  • Як створити резервну копію iCloud на зовнішньому диску
  • Як завантажити фотографії з iCloud на Thumb Drive
  • Все про нові функції синхронізації повідомлень iCloud

Однак існують певні занепокоєння щодо вимкнення функції або видалення спільного фотоальбому.

Як його вимкнути, не втрачаючи нічого

Як правило, фотографії чи відео, які ви додаєте до спільного фотоальбому, як і раніше залишатимуться на вашому пристрої. Через це ви можете легко вимкнути функцію, не втрачаючи власного вмісту.

Але фотографії будуть видалені з пристроїв інших користувачів, які мають доступ до спільного альбому, якщо ви видалите його.

Знову ж таки, ніхто нічого не втрачає на своєму основному пристрої. Але про це слід пам’ятати, якщо друг видаляє фотографію, яку ви хочете зберегти, або навпаки.

My Photo Stream

My Photo Stream від Apple - це хмарна платформа, яка дозволяє користувачам передавати фотографії, зроблені з одного пристрою, іншим у своїй екосистемі.

Однак він має свої обмеження. Наприклад, My Photo Stream синхронізує лише зображення, а не відео чи навіть Live Photos.

Подібним чином, My Photo Stream також буде надсилати лише останні 1000 зображень на інші пристрої.

Оскільки він витягує фотографії з різних продуктів користувача Apple, існує певний простір щодо відключення функції, не видаляючи жодних зображень.

Як його вимкнути, не втрачаючи нічого

Якщо вимкнути My Photo Stream, він видалить синхронізовані фотографії з пристрою, яким ви зараз користуєтесь.

Однак платформа не буде автоматично видаляти ці зображення. Вони все ще будуть на пристроях, які завантажили їх у My Photo Stream.

Якщо ви користуєтеся macOS, є навіть можливість зберегти копію зображень у My Photo Stream на локальний диск. Просто перейдіть до Фотографії -> Налаштування -> iCloud  і встановіть прапорець Мій фотопотік , щоб зберегти всі свої зображення локально.

Фототека iCloud

Нарешті, iCloud Photo Library - це, мабуть, найбільш повноцінна платформа для зберігання фотографій у хмарі.

Коли його ввімкнено, функція автоматично зберігатиме всі фотографії та відео, зроблені вами, у iCloud.

Це полегшує доступ до різноманітного мультимедійного вмісту через всю вашу екосистему Apple. Але це створює деякі проблеми, якщо ви коли-небудь захочете відключити бібліотеку фотографій iCloud.

Як його вимкнути, не втрачаючи нічого

Із цих параметрів користувачі можуть зіткнутися з проблемами, коли медіа найбільше видаляються у iCloud Photo Library.

Це пов’язано з тим, як працює оптимізація iCloud Photo Library. Коли ввімкнеться додаткова оптимізація сховища iPhone, Apple видалить із вашого iPhone зображення та відео з повною роздільною здатністю, які синхронізуються у хмарі.

Потім ці зображення та відео замінить мініатюрами, які пропонують вам попередній перегляд, але не самого вмісту.

Крім того, коли ви вимкнете бібліотеку фотографій iCloud на продукті Apple, ви отримаєте одне з двох підказок: Видалити з iPhone або Завантажити фотографії та відео .

Вибравши перший варіант, ви видалите з пристрою всі неоптимізовані фотографії та відео.

Звичайно, вони можуть бути не втрачені назавжди. Ви можете відновити їх із хмари, увімкнувши бібліотеку фотографій iCloud із увімкненими двома додатковими налаштуваннями: Завантажити та Зберігати оригінали .

Залежно від того, скільки вмісту у вас у хмарі, це може зайняти багато місця на вашому пристрої. Перш ніж це зробити, переконайтеся, що на вашому iPhone, iPad або Mac є достатньо місця.

Додатковий розгляд

Apple неймовірно навряд чи просто втратить будь-яку фотографію чи відео, яке зберігається в iCloud. Подібним чином, досить малоймовірно, що iCloud коли-небудь буде пузатись.

Однак розумно мати більше однієї копії зображення чи відео, яке є особливо сентиментальним або важливим для вас.

Ви можете слідувати нашому посібнику зі створення заархівованих резервних копій файлів iCloud, щоб потроїти захист. Ніколи не можна бути надто обережним щодо речей, які є незамінними.

Останні повідомлення