Скиньте налаштування Trust This Computer на вашому iPhone або iPad

Ваш пристрій запитує, чи довіряєте ви цьому комп’ютеру, щоразу, коли ви підключаєте його до нового Mac або ПК. Якщо натиснути " Довіряти" , він передаватиме дані цьому комп’ютеру. Ви можете будь-коли скинути налаштування “Довіряйте цьому комп’ютеру” на своєму iPhone або iPad.

Це гарна ідея скинути налаштування надійних комп’ютерів, якщо ваш пристрій довіряє комп’ютерам у громадському місці або якщо ви плануєте позбутися власного комп’ютера. Намагайтеся уникати довіри до комп’ютерів у бібліотеці, на роботі чи в школі.

Дізнайтеся, як скинути надійні комп’ютери для вашого iPhone або iPad нижче.

Чому мій iPhone або iPad потребують, щоб я довіряв цьому комп’ютеру?

Вам не потрібно довіряти кожному комп’ютеру, який ви використовуєте з вашим iPhone, iPad або iPod touch. Насправді, ви, мабуть, не повинні довіряти всім з них!

Коли ви погоджуєтеся довіряти комп’ютеру, ви повідомляєте своєму пристрою, що це нормально, передавати дані на комп’ютер і з нього, не вимагаючи для цього ваш пароль.

Повідомлення “Довіряти цьому комп’ютеру” з’являється під час підключення до нового комп’ютера.

Це чудово підходить для синхронізації музики, завантаження фотографій або створення резервної копії за допомогою Finder. Але якщо хтось інший використовував цей комп’ютер, він може бачити весь вміст, який ви синхронізували, і навіть підключати ваш iPhone, щоб отримати доступ до даних, які ви не синхронізували.

Натисніть “Не довіряти”, щоб зарядити пристрій

Якщо вам потрібно лише зарядити пристрій, натисніть Не довіряти, щоб захистити свої дані. Ваш iPhone або iPad все одно заряджається, навіть якщо він не довіряє комп’ютеру.

Наступного разу, коли ви підключитесь до цього комп’ютера, ваш iPhone або iPad дасть вам можливість довіряти йому знову.

Як скинути надійні комп’ютери на своєму iPhone або iPad?

Виберіть пункт Скинути розташування та конфіденційність, щоб припинити довіру до комп’ютерів.

На жаль, ви не можете вибрати окремі комп’ютери, щоб припинити довіру з вашого iPhone або iPad. Але ви можете скинути налаштування всіх надійних комп’ютерів одночасно, скинувши налаштування Розташування та конфіденційність.

Коли ви скидаєте свої налаштування розташування та конфіденційності, вони також повертають різні інші параметри до стану за замовчуванням.

Сюди входять налаштування служб локації, а також доступ до мікрофона, камери та Bluetooth, наданих різним програмам. Кожен додаток запитує вас про доступ ще раз під час наступного використання.

Скидання налаштувань розташування та конфіденційності на вашому iPhone або iPad не повинно видаляти будь-який вміст із вашого пристрою. Тим не менше, ми рекомендуємо спочатку зробити резервну копію, про всяк випадок.

Щоб скинути налаштування місцезнаходження та конфіденційності:

  1. Перейдіть до Налаштування> Загальні> Скинути .
  2. Торкніться Скинути місцезнаходження та конфіденційність .
  3. Якщо буде запропоновано, введіть пароль свого пристрою.
  4. Підтвердьте, що хочете скинути налаштування .
Торкніться Скинути налаштування, щоб скинути надійні комп’ютери.

Що робити, якщо я не можу скинути налаштування Trust This Computer?

Якщо ваш iPhone або iPad все ще підключається до комп’ютерів, не просячи вас спочатку довіряти їм, можливо, вам доведеться зробити більш екстремальні кроки для скидання налаштувань.

Іноді це трапляється, коли в операційному програмному забезпеченні вашого пристрою є помилка. Але це також може статися, коли ви використовуєте особливо стару версію iOS.

Виконайте наведені нижче дії, щоб виправити це.

Крок 1. Скиньте налаштування мережі на своєму пристрої

Це видаляє всі паролі Wi-Fi, збережені на вашому iPhone, iPad або iPod touch. Також слід скинути налаштування надійного комп’ютера.

  1. Перейдіть до Налаштування> Загальні> Скинути .
  2. Торкніться Скинути налаштування мережі .
  3. Якщо буде запропоновано, введіть пароль свого пристрою.
  4. Підтвердьте, що хочете скинути налаштування мережі .
Не скидайте налаштування мережі, якщо ви не зможете знову підключитися до Wi-Fi.

Крок 2. Оновіть до останньої версії iOS або iPadOS

Apple часто випускає нові оновлення програмного забезпечення для виправлення існуючих проблем. Оновіть програмне забезпечення, щоб переконатися, що у вас найновіші виправлення.

  1. Підключіть iPhone, iPad або iPod touch до працюючої мережі Wi-Fi.
  2. Перейдіть до Налаштування> Загальне> Оновлення програмного забезпечення .
  3. Завантажте та встановіть будь-які доступні оновлення для вашого пристрою.
Оновіть пристрій до останнього програмного забезпечення.

Крок 3. Видаліть весь вміст і відновіть пристрій

У крайніх випадках вам може знадобитися повністю стерти пристрій і відновити його з резервної копії. Цей крок, безумовно, скине надійні комп’ютери, але також може зайняти досить багато часу.

Спочатку обов’язково зробіть нову резервну копію свого iPhone, iPad або iPod touch. Потім виконайте наведені нижче дії, щоб стерти його.

  1. Перейдіть до Налаштування> Загальні> Скинути .
  2. Торкніться Стерти весь вміст і налаштування .
  3. Виберіть для резервного копіювання, потім стерти пристрій.
  4. Якщо буде запропоновано, введіть свій пароль та пароль Apple ID.
  5. Підтвердьте, що хочете стерти [Ваш пристрій] .
  6. Після перезапуску пристрою виконуйте вказівки щодо налаштування, щоб відновити резервну копію.
Створіть резервну копію пристрою, перш ніж стерти його.

Що робити, якщо мій iPhone постійно просить довіряти цьому комп’ютеру?

Деякі з вас, можливо, стикаються з протилежністю цієї проблеми. Замість того, щоб турбуватися про те, що ваш iPhone або iPad довіряють загальнодоступним комп’ютерам, це змушує вас довіряти одним і тим же комп’ютерам щоразу, коли ви намагаєтесь ними користуватися.

Після того, як ви один раз скажете своєму пристрою довіряти комп’ютеру, він не повинен більше запитувати вас, якщо ви не скинете налаштування.

Але якщо це все ще трапляється - або якщо ваш пристрій ніколи не погоджувався довіряти вашому комп’ютеру, - можливо, ви зможете це виправити за допомогою наведених нижче порад.

Ці поради також працюють, якщо ваш пристрій постійно запитує: "Ви хочете дозволити цьому комп’ютеру отримувати доступ до інформації на iPhone?"

Крок 1. За допомогою автентичного кабелю підключіть пристрій

Дешеві кабелі Lightning-to-USB працюють не дуже добре, коли ви підключаєте пристрій до комп’ютера. Ви також можете зіткнутися з проблемами, якщо кабель, який ви використовуєте, пошкоджений.

Обов’язково використовуйте офіційний кабель Apple MFi від блискавки до USB. І переконайтесь, що він не потертий, не перекручений чи не пошкоджений будь-якими іншими способами.

Переконайтесь, що використовувані вами аксесуари мають сертифікат MFi.

Крок 2. Спробуйте інший порт USB на комп’ютері

Якщо в порту USB на вашому комп’ютері є сміття, це може завадити передачі даних із вашого пристрою. Засвіти там ліхтариком і використовуй стиснене повітря, щоб позбутися всього, що не належить.

Також слід протестувати інший порт USB на комп’ютері. Якщо це спрацює, є ймовірність, що перший попробуваний вами порт пошкоджений.

Перевірте інший порт USB на своєму комп’ютері.

Крок 3. Використовуйте команду терміналу, щоб обійти підказки довіри

Якщо ніщо інше не працює, ви можете повністю відключити запит Trust This Computer для вашого Mac. Я не рекомендую це робити, оскільки це робить ваші дані менш захищеними, але ви можете спробувати, якщо ніщо інше не працює.

Будьте обережні, вводячи команди терміналу, які ви знайдете в Інтернеті. Якщо ви неправильно напишете команду - або неправильно введете неправильну команду - ви можете завдати непоправної шкоди операційній системі.

Перш ніж іти далі, зробіть резервну копію свого Mac і iPhone, iPad або iPod touch. Тоді продовжуйте на свій страх і ризик.

Використовуйте ці команди, щоб вимкнути підказку «Довіряти цьому комп’ютеру»:

  1. Відкрийте Термінал на своєму Mac.
  2. Введіть таку команду, щоб вимкнути підказку Довіряти цьому комп’ютеру:

    
sudo killall -STOP -c usbd

  3. Введіть пароль адміністратора Mac і натисніть Enter .
  4. Щоб повторно ввімкнути підказки Trust This Computer, введіть:

    
sudo killall -CONT -c usbd

  5. Введіть пароль адміністратора Mac і натисніть Enter .
Використовуйте Термінал, щоб знову ввімкнути запити довіри, коли закінчите.

Переконайтеся, що ви знаєте, як синхронізувати пристрої з Catalina

Після скидання налаштувань Trust This Computer на вашому iPhone або iPad вам потрібно довіряти своєму персональному комп’ютеру, перш ніж ви зможете синхронізувати або створити резервну копію знову.

Оскільки Apple припинила роботу iTunes, вам потрібно використовувати Finder для синхронізації та резервного копіювання своїх пристроїв. Повідомте нам, як ви розвиваєтесь у коментарях!

Останні повідомлення