Як використовувати екранний час, щоб заблокувати найчутливіші програми

Всі пристрої Apple надзвичайно захищені дизайном, але функції шифрування та захисту на iPhone компанії зазвичай отримують більшу частину уваги.

Що має сенс. iPhone - наші найпоширеніші супутники - вони їдуть туди, куди ми їдемо. Через це набагато більше шансів їх загубити, вилучити або вкрасти.

Але конфіденційність не повинна бути просто захисною від крадіжок та втрат. Що можна сказати, якщо ви хочете, щоб люди не потрапляли в певні програми, особливо ті, хто вже знає ваш пароль.

На жаль, для додатків, доступних на iOS, немає власного блокування "паролем". Але, із введенням екранного часу в iOS 12, є обхідний шлях, який може дозволити вам певною мірою “імітувати” цю відсутність функції.

ПОВ'ЯЗАНІ:

  • Як використовувати екранний час із сімейним планом спільного використання
  • Як скинути пароль часу екрану

Як ним користуватися

Screen Time - це цифровий набір інструментів благополуччя, який дозволяє користувачам відстежувати використання iPhone - і навіть встановлювати обмеження щодо того, коли вони можуть отримати доступ до певних програм.

На цьому етапі ви вже могли здогадатися, що саме останньою функціональністю ми скористаємось. По суті, коли активний екранний час, ви можете «заблокувати» певні програми, для доступу яких потрібен ваш пароль часу екрану.

  • Відкрийте Налаштування на вашому iPhone.
  • Натисніть Час екрану . Можливо, вам доведеться натиснути Увімкнути час екрану, якщо ви не налаштували його.
  • Переконайтеся, що у вас є пароль часу екрану. Якщо ви не натиснете Використовувати пароль часу екрану.
  • Натисніть на піктограму " Обмеження програм" . Аутентифікуйте за допомогою пароля часу екрану.
  • У меню Обмеження додатків натисніть Додати обмеження .
  • Переконайтеся, що вибрано Усі програми та категорії .
  • Натисніть Додати у верхньому правому куті.
  • Виберіть ліміт часу на 1 хвилину. Переконайтеся, що ввімкнено Блокування в кінці обмеження .

На даний момент більшість ваших програм автоматично "блокуються" через одну хвилину. Вам потрібно буде ввести пароль часу екрану, щоб розблокувати їх.

Це може дратувати певні, часто використовувані програми. Маючи це на увазі, ось як додати програми до «білого списку» часу екрану для полегшення доступу.

  • Відкрийте Налаштування
  • Перейдіть до Час екрану .
  • Натисніть Завжди дозволено .
  • Знайдіть програми, які ви хочете залишати розблокованими - це означає, що вам не потрібно буде вводити свій пароль часу екрану, щоб відкрити їх.
  • Додайте програми до  категорії Завжди дозволено , натиснувши зелений значок + .

Технічно, якщо ви хочете «заблокувати» лише кілька програм, ви додасте більшість своїх додатків до категорії «Завжди дозволено». Будь-які програми, що не входять до цієї категорії (під заголовком Вибрати програми:), будуть заблоковані.

Ось і все, що до цього є. Це не ідеальне рішення, але воно спрацьовує і є якоюсь хитрою хитрістю.

Якщо в будь-який момент ви хочете його вимкнути, просто перейдіть до Межі програм , торкніться конкретного ліміту (і введіть свій пароль) і натисніть Видалити ліміт .

Пара застережень

Говорячи про недосконалість, є кілька речей, які ви повинні знати, перш ніж використовувати цей фокус «Час екрану».

Сафарі

Якщо ви додасте ліміт програми за допомогою екранного часу, це може зробити Safari досить непридатним для використання. Це тому, що з якихось причин ви не можете додати Safari до категорії «Завжди дозволено».

Ви можете відкрити Safari, коли активне обмеження часу використання екрана, але кожен веб-сайт, який ви відвідуєте, отримає сповіщення про розблокування.

Найкращий спосіб обійти це просто використання сторонніх браузерів, таких як Google Chrome або Mozilla Firefox. Але ваш власний пробіг може відрізнятися.

Приховані картинки

Майте на увазі, що "блокування" програми "Фото" за допомогою цього методу не завадить іншим програмам отримати доступ до неї.

Іншими словами, шпигун не зможе фактично відкрити програму Photos без вашого пароля. Але вони зможуть бачити ваші фотографії через повідомлення, Facebook або будь-який інший додаток, до якого ви можете завантажувати фотографії.

Apple не має власної системи захисту медіа, але існує безліч програм типу "сховище", які дозволяють захищати текст, зображення та відео за окремим паролем.

Останні повідомлення