Спільний доступ до екрану за допомогою Повідомлень на OS X Yosemite

Старіші версії OS X забезпечували можливість спільного використання екрана, яка була вбудована в додаток iChat та працювала з обліковими записами AIM та Jabber. Коли iChat було замінено на Повідомлення в OS X Mountain Lion, ця функція все ще була доступна, але в Йосеміті Apple робить ще простішим ділитися екраном вашого комп'ютера з іншим користувачем Mac прямо з програми Повідомлення.

Перш ніж розпочати спільний доступ до екрана

Для того, щоб поділитися своїм екраном з іншими користувачами Mac, вам потрібно перевірити кілька речей, як показано нижче:

  • Переконайтеся, що і ви, і інша людина працюєте під управлінням OS X Yosemite
  • Обидва користувачі мають увійти в  програму Повідомлення. Однак повідомлення не повинні бути відкритими для отримання запиту
  • Ви, мабуть, уже почали розмову в Повідомленнях з іншою стороною, щоб побачити піктограму спільного використання екрана!

Як користуватися спільним екраном

Крок 1: відкрийте Повідомлення

Для початку особа, яка хоче розпочати спільний доступ, повинна відкрити Повідомлення ( за замовчуванням воно знаходиться в Dock ). Зверніть увагу, що поки інша людина раніше входила в систему, їй не потрібно взагалі відкривати Повідомлення, оскільки вона отримає екранне сповіщення.

Відкрийте Повідомлення, щоб розпочати ..

Крок 2: виберіть, з ким ви хочете поділитися

У програмі Повідомлення виберіть особу, з якою ви хочете поділитися екраном, а потім натисніть кнопку  Деталі у верхньому правому куті.

Крок 3: запросіть когось поділитися вашим екраном

Натисніть кнопку спільного доступу до екрану , як показано кружком червоним нижче.

Зараз є два варіанти: ви можете запросити когось поділитися вашим екраном або ви можете попросити поділитися їх екраном.

Виберіть бажаний варіант, щоб розпочати спільний доступ до екрана в OS X Yosemite.

Крок 4 - почніть ділитися

У цьому прикладі мій друг Дрю попросив поділитися екраном мого MacBook Pro. Я можу вибрати "  Прийняти" для початку, або   меню " Відхилити", яке містить два варіанти - " Відхилити" або " Заблокувати користувача" .

Якщо ви відхилите запит, інша особа бачить повідомлення про те, що ви недоступні. У цьому випадку, оскільки я знаю Дрю і вже домовився про спільний доступ до екрану, я просто прийму запит. Зауважте, що у малоймовірному випадку, коли хтось, кого ви не знаєте, намагається поділитися вашим екраном, його можна заблокувати за допомогою параметра Заблокувати користувача.

Спільний доступ до екрану розпочнеться в режимі перегляду, але інша людина може натискати та перетягувати екран, щоб створити виділене коло на екрані вашого комп’ютера.

Коли хтось попросить поділитися вашим екраном, виберіть відповідний параметр, як показано.

Крок 5: Параметри рядка меню

Після підключення до Mac іншої людини перегляньте рядок заголовка, і ви побачите піктограму спільного використання екрана та його стан (наприклад, Підключено).

У цьому меню ви можете призупинити або завершити спільний доступ до екрана, а також дозволити іншій особі керувати вашим екраном. Голосовий чат увімкнено за замовчуванням, але його також можна вимкнути в цьому меню.

Відповідні параметри відображаються в рядку заголовка вашого Mac під час дзвінка.

Заключні слова

Це насправді все, що потрібно для використання спільного використання екрану в OS X Yosemite. Він надзвичайно простий і інтуїтивно зрозумілий у використанні, і, здається, працює добре без помітних затримок. Для друзів, які обидва мають Mac, це дійсно чудова функція, яка особливо корисна, якщо ви хочете поділитися презентацією або допомогти іншій людині чимось на своєму комп’ютері. Доступні й інші інструменти (наприклад, Skype), але оскільки це вже вбудовано в Mac, це набагато більш зручний досвід.

Ми сподіваємось, вам сподобалось користуватися новою функцією обміну екранами в Йосеміті!

Щоб дізнатись більше про надсилання та отримання SMS за допомогою Повідомлень на вашому Mac, перегляньте нашу попередню статтю або скориставшись командним рядком тут

Останні повідомлення