Отримали новий Mac? Ось як користуватися помічником міграції від Apple

Існує безліч причин, чому ви хочете скопіювати свій вміст з одного Mac на інший.

Можливо, ви просто хочете передати файли. Або, можливо, у вас є новий Mac, і ви хочете перенести свій обліковий запис користувача зі старої машини.

На щастя, в останньому випадку Apple має вбудовану систему, яка дозволяє користувачам легко мігрувати облікові записи користувачів з одного Mac на інший. Це називається Migration Assistant. Ось як ним користуватися.

Перш ніж почати

Примітка: Для міграції облікового запису користувача за допомогою цього методу потрібна OS X Snow Leopard v10.6.8 або новішої версії. Ви також хочете переконатися, що ваш старий Mac має ім'я комп'ютера.

Завершення фактичного процесу міграції дещо відрізняється залежно від того, яким маршрутом ви йдете. Але для цілей цієї статті ми припустимо, що у вас обидва Mac поруч.

ПОВ'ЯЗАНІ:

    Якщо у вас macOS Sierra або пізнішої версії, просто поставте обидва Mac поруч один з одним і переконайтеся, що Wi-Fi увімкнено. Якщо на будь-якому з Mac працює OS X El Capitan, ви захочете підключити обидва Mac до однієї мережі Wi-Fi (або Ethernet).

    Вам також потрібно буде налаштувати новий Mac принаймні з одним користувачем, щоб продовжити.

    Як користуватися помічником міграції

    • Запустіть Асистента міграції на обох Mac. Він повинен знаходитися в папці Службові програми вашого розділу Програми.
    • Натисніть Продовжити на обох комп'ютерах Mac.
    • На новому Mac виберіть На Mac, резервну копію машини або диска запуску .
    • Виберіть Продовжити .
    • На вашому старому Mac виберіть опцію передачі інформації на Mac .
    • На вашому новому Mac ви повинні побачити список "джерел" - по суті, речей, з яких можна перенести. Виберіть Mac із обліковим записом користувача, який ви хочете перенести.

    На цьому етапі ви можете побачити на обох екранах код безпеки. Це призначено для зменшення можливості будь-яких поганих акторів перехопити ваші дані. Просто переконайтесь, що код однаковий на обох Mac.

    • На вашому новому Mac ви побачите, як з’явиться новий список передаваних елементів. Просто виберіть елементи, які ви хочете передати. Як правило, ви повинні все перевірити, якщо немає іншого користувача, якого ви не хочете мігрувати.
    • Клацніть на Продовжити . На цьому етапі відбудеться процес міграції. Просто почекайте - це може зайняти деякий час.
    • Як тільки все буде зроблено, перевірте, чи всі ваші дані та налаштування в порядку.
    • Нарешті, зробіть повну резервну копію на новому Mac.

    Кілька додаткових міркувань

    Незважаючи на те, що це весь процес міграції, є ще кілька додаткових речей, які корисно мати на увазі.

    Що робити, якщо мої Mac не можуть бути поруч один з одним?

    Якщо з будь-якої причини ви не можете мати обидва комп’ютери Mac поруч один з увімкненим Wi-Fi, існує альтернатива, яка покладається на Машину часу.

    В основному, ви захочете зробити повне резервне копіювання на диск Time Machine. Потім просто візьміть диск із собою на новий Mac і підключіть його.

    Звідти ви будете використовувати Асистент міграції. Наведені вище кроки ідентичні, за винятком того, що вам не потрібно нічого робити на вашому старому Mac.

    Коли ви обираєте джерело для перенесення, ви оберете конкретну резервну копію на своєму накопичувачі часу, коли вона з’явиться.

    Що з цими додатками?

    Програми можна перенести як частину процесу Migration Assistant, але вам слід пам’ятати про ліцензії.

    Як і на iOS, початковий обліковий запис користувача, який завантажив програму, може "володіти" цією програмою. Це може бути проблематично, якщо на одному Mac є кілька ідентифікаторів Apple.

    Кожного разу, коли ви намагаєтесь оновити програму на новому Mac, вам потрібно буде ввести ідентифікатор Apple та пароль оригіналу завантаженого. Якщо це ти, це добре. Але якщо цього немає, може виникнути проблема.

    Видалення облікового запису користувача на старому Mac

    Але що, якщо ви віддаєте свій старий Mac або просто налаштуєте його як “сімейний” комп’ютер? У цих випадках вам потрібно буде видалити обліковий запис користувача, до якого ви перекочували.

    Просто переконайтеся, що ви ввійшли в обліковий запис адміністратора, перш ніж продовжувати.

    • На вашому старому Mac відкрийте Системні налаштування.
    • Клацніть на Користувачі та групи.
    • Клацніть на замок у нижньому лівому куті та введіть пароль.
    • Виберіть обліковий запис, який ви перенесли.
    • Клацніть на піктограму - внизу.
    • Ви повинні побачити нове спливаюче вікно. Виберіть варіант, який є для вас найбільш розумним (докладніше про це нижче)
    • Клацніть на Видалити користувача.

    Якщо ви не впевнені, який варіант видалення вибрати, ось що вам потрібно знати про них.

    1. Збереження домашньої папки в образі диска видаляє обліковий запис користувача та домашній каталог, але зберігає вміст у папці Видалені користувачі.
    2. Не змінюючи домашню папку, інформація про обліковий запис користувача видаляється, але користувацькі файли залишаються недоторканими.
    3. Видалити домашню папку видаляє системну інформацію та файли.

    Ми сподіваємось, що ця стаття виявилася Вам корисною. Будь ласка, повідомте нам, якщо у вас виникнуть запитання, використовуючи коментарі нижче.

    Останні повідомлення